Zaloguj się

Food Lab Studio Do It Yourself

ul. Racjonalizacji 5, Warszawa

Food Lab Studio to największe wielofunkcyjne studio kulinarne w Polsce. To miejsce stworzone przez profesjonalistów, pasjonatów dobrego jedzenia oraz specjalistów od organizacji eventów. W ramach Food Lab Studio działa szkoła gotowania, organizowane są pokazy kulinarne, warsztaty, degustacje, wykłady i spotkania z jedzeniem w tle. W studio prowadzone są także innowacyjne projekty – strategie marketingowe, badania eksperckie, kreacje wyjątkowych menu, badania i rozwój produktów spożywczych czy panele sensoryczne.

Kursy

Oferta

Kursy dla dzieci

  • Na wynos i na party

    Na zajęciach zapoznajemy uczestników z podstawowymi technikami kulinarnymi i przepisami na podstawowe potrawy.

    Szczegóły

  • Rybne ABC

    Podczas spotkania oprócz warsztatów kulinarnych pokażemy młodym uczestnikom jak powinna wyglądać nasza dieta, aby sprzyjała zdrowiu i dobremu samopoczuciu.

    Szczegóły

  • Rozgrzewające przyprawy

    Każde warsztaty poprzedza część teoretyczna prowadzona przez dietetyka Fundacji Szkoła na Widelcu, a warsztaty prowadzi Patryk Piskorz wraz z kucharzem Szkoły na Widelcu.

    Szczegóły

Kulinarne prawo jazdy

  • Ryby i owoce morza

    Czym kierować się przy wyborze świeżych ryb i owoców morza oraz gdzie i w jakim okresie kupić najlepsze produkty? Jak w łatwy i szybki sposób idealnie wyfiletować świeżą rybę?

    Szczegóły

  • Buliony i techniki krojenia

    To pierwszy krok, który musisz zrobić w kuchni, aby zdobyć Kulinarne Prawo Jazdy. Nauczysz się rodzajów noży w kuchni, podstawowych technik rozdrabniania warzyw, takich jak np. krojenie w julienne, batonnet czy brunoise.

    Szczegóły

  • Sosy i makarony

    Własnoręcznie robiony makaron to nie czarna magia. Przekonasz się o tym na warsztatach, na których nauczysz się zagniatać idealne ciasto na tagliatelle, spaghetti, raviolo bądź lasagne a później przygotujesz do nich aromatyczne sosy.

    Szczegóły

  • Mięso

    Warsztaty kulinarne ułożone są w taki sposób, aby każdy z uczestników, niezależnie od poziomu zaawansowania, znalazł na nich coś dla siebie.

    Szczegóły

  • Desery

    Przedstawimy charakterystykę popularnych ciast jak kruche, drożdżowe, francuskie czy parzone. Wspólnie przygotujemy klasyczne kremy i sosy deserowe: crème chantilly, anglaise czy patissiere.

    Szczegóły

Lokalizacja

Dodaj recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Poziom kursu
Jakość do ceny
Lokalizacja
Prowadzący